background

Tuesday, May 15, 2012

Si Bukit Jahat


Assalamualaikum, 

Tu diaaa, blog bersarang tikus dah ni. Teghuk sungguh!
pa pe pown, Happy Mother's Day n Happy Teacher's Day wat ma n abah yg tersyng dan ckgu2 SMKPG , SMKPTJ dengan UITM SI. (mlas nk taip pnjng2, so nm skolah pown sume sngkat je la eh)


sbb mlas nk intro pnjng2, meh nk tnjuk satu bnda..

taraa~~ da dpt lesen tehee. 



Act aku dah amek lesen da lama dah, ms cuti sem 4 lg iaitu sblum aku masuk sem 5. tapi, sngt mndukacitakan aku dpat lesen masa cuti sem 5 which is nk msuk sem 6 dah. lamaaa tersangat la lama. Berbulan2 kot nk ambek lesen ni je. Sampai rsa frust, ptus asa, da xnak pegi latihan da kot untuk ambek xam berulang2 kali.
semuanya salah BUKIT!! knape wjudnye bukit masa exam? arghh *stress~~*

First exam, aku mmg agak dah, xbape nk confident lepas bukit. Kalau lepas bukit pown, xlepas jalan raya. Serious aku rasa xyakin langsung tapi yakin aku FAIL. Ni la, da putus asa awal2.. tue yg buat aku jd gabra masa naik bukit tue. Lagi2 dpt pulak JPJ garang. Tengok muka dia rasa nk tampar(padahal salah dri sendri )

Then, lpas fail tu..trpksa la aku "bnggakan" muka ngadap muka cikgu aku. owh cikgu, maafkn saye sbb kaki saya jd gagap bila terjmpa bukit. Salahkan kaki saya cikgu! bkan slah kan saya :(
tp hari tu aku xrasa sedih sngat pown, at least aku lpas masa jlan raya kan? ok apE? ingt senang nk lpas jalan raya? *ayat sdapkan hati sndri wlupun hati da rsa pahit masam manis*

Second exam pulak, masa aku da hbis sem 5. Kira cite nie dah lapuk la baru nk update, da sebulan pown aku dapat title penunggang motokar puahaha *gelak bangga*
okay, exam kali kedua ni..aku mmg kena tadah telinga utk dengar ceramah cikgu aku. Berbakul2 dia ceramah bercawan2 je aku dapat haha. Sorry cikgu, aku ni kuat berangan sikit. xleh fokus terlalu lama, mula la fikiran mlayang2. Jasad je duk bawak keta tp fikiran tengah naik flight :D

Masa exam tue, xpayah cakap la.. semua surah yg aku ingat aku baca, dan mmg confident dah,
masa bawak tu, otak aku tengah ingt ape yg cikgu aku ajar. Sesampai je kat bukit, YES! SAMPAI KAT LINE KUNING! *desis hati aku* bila kaki aku tekan minyak nak pegi, kereta trun balik. Aku buat muka blur. Macam tertanya2 knape kereta ni trun sndri? Abng JPJ hari tu sngt la bermurah hati bg aku 2nd chance suh naik balik, kali kedua pown sama. Kereta trun sendiri.

Ya Allah, aku FAIL lagi la mksdnye. Sedihh sangat sbb aku da rasa confident tp mcm ni pulak jdnye. Masa tu aku dah salahkn keta tu mayb keta tu rosak ke ape ke kan? mna tahu.. who knows? so aku ckp la ngan Abg JPJ tu, "P.cik, sy rsa keta kancil tue rosak. " *geli kot nk pnggil abg*  Dengan nk puas hatikan aku yg sedih lagi merana ni Abng JPJ pown try drive keta tu smpi ke bukit. Ops, dia buat elok pulak kan? kenapakah? apekah?? ni msti keta tu nk sabotaj aku spaya FAIL lagi skali. ciss! ciss! Dengan muka blur, aku cakap kat ABNG JPJ tu " hmm td dia xde mnyak skjap kot sbb tu dia trun " muka Abng JPJ tu da macam nk terajang seseorang je. Siapakah itu? hehe  maaf bang, terlepas pulaks.
Jmpa je cikgu, mka dia da mcam mati anak kucing haha aku frust tp boleh sengih lagi. Cikgu aku frust terus xboleh senyum. Macam dia pulak kan yg FAIL.

Third exam *exam yg trakhir dan seumur hidup aku xmaw ambik dah* aku rasa macam nk sodok je bukit tu, xpown pegi smyang hajat tengah2 bukit. ataupun aku sembur air yasin dkat muka JPJ haha mmg musuh ketat aku masa exam tu bukit lah! STRESS tahu nk hadap muka si bukit tu. Ingat aku hingin nak tgk muka dia 2, 3 kali? aku pown xnak! oleh sebab aku dah rsa nk bercerai sngat ngan si bukit, berkobar2 aku pegi exam hari tu. Siap bawak cheerleader taw! *mak aku lettew*  Ma temankan aku sbb dia nk tgk sndri muka si bukit tu. Tak taw la ape motif ma nk tgk dia, mayb nk bg amaran kot *melalut*  First try aku lepas naik si bukit tue. ALHAMDULILLAH! syukur sngat2 dan aku terus brdamai dengan si bukit tue. Dan yg slebihnye aku boleh buat. Nie la berkat bwak ma yg tersyang. LOVE U MA! lain kali nak final exam nak bwak ma masuk dewan periksa skali la. boleh tak? 

muka seronok sblum amek exam. 


p/s: bosan la cuti 2 bulan duk uma je :(





No comments:

Post a Comment