background

Friday, August 12, 2011

Hari Jadi??

Assalamualaikum..
Alhamdullillah, smpai skrg aku pose hngga 13 Ramadhan :)
Hari nie, nak jd mood baik ckit, selarilah dngn bulan puasa nie. 

"Friends are the most important ingredient in this recipe of life." 
- (sent by Dior Yamasaki)

Birthday, selalunye bila msa besday nie, wall kat facebook msti dpenuhi dgn wish2 "happy birthday, smoga dpnjngkan umur :)" , pastue org akan bg mesej, kol korang utk wish, dan akhir skali party utk hari jd korang.. and of course lah msa parti besday ade kek,then ade adegan kejar mngejar sbb nk bling tepung bagai :)


Semua org akan expect macam tue kan?Pastue, bila sorang pown xwish besday kat korang, msti korang mrah2, sedih2 sbb xde sape ingat besday kita.. Kalo ade bf korang yg xingt besday korang, mayb leh gak bnda tue sbb2 korang ptus? mn lah tahu kan? 

Setngah org,   kononnye nak uji kwan2. so, kita pown xbuh la besday kita kat facebook, tgk2 sorang pown xwish "HB :)" tb2 dia tulis kat status " Terima kasih sngt2 kpd kwan BAIK aku sume yg mngingati besday aku, mcam nie la kwan, besday kwan sndiri pown boleh lupa!" *sekdar illustration je k :)

Cuba korang patah balik masa dulu dan try fikir balik, sepatutnye korang BERTERIMA KASIH kpada sape? dan ape yg kita da wat selama setahun ke setahun? 
Kenapa kita x ingt sape "heroin"  sbnr yg kt patut ucap terima kasih? yg dah struggle slama 9 bulan 10 hari untuk kita dilahirkan dgn selamatnye di dunia nie? 

Situasi semasa si ibu melahirkan anak:
doktor : Puan, situasi semakin kritikal, km hanya boleh pilih antara selamatkan puan atau anak           puan!
si ibu : Doktor, Selamatkan anak sy dahulu! Baby lebih penting dr nyawa  saya...!
*wah, da boleh wat cerpen dah! 

SEE... melalui situasi tue kt da dpt jngka dia lah "heroin " kita yg sbenar .
Tak terfikir ke korang masa besday kita, dia lah yg sepatutnye diraikan? Dia lebih berhak mndapat wishes dari anaknye drpd kita mnunggu wishes kwan2, bf, gf kita..

So, nanti "kalau" nanti bila besday korang, try bagi hadiah utk emak, ibu, umi korang..
Bawak pegi "heroin" korang g "RAHSIA RESEPI " ke? tak kisah la kan? at least, ingt sj pown boleh, ingt yg  ms besday kita tue la sepatutnye jd hari istimewa utk ibu kita :) 


  Mommy, I love you For all that you do. I’ll kiss you and hug you ‘Cause you love me, too. You feed me and need me To teach you to play, So smile ’cause I love you !!

 motif letak gambar nie? saje... XD

p/s : bila nak balik umah nie?!!! rindu ! :(

















4 comments:

  1. sye syg mak n abh sye....!!!!!!! T,T

    ReplyDelete
  2. @nur atika : haha aku pown!!!! :))

    ReplyDelete
  3. @sofea dean: haha setuju sngt! thanks for follow dear :))

    ReplyDelete